Hoofdinhoud

Het verborgen talent van Joost

Het werken in een exclusieve markt heeft me altijd enorm getrokken. Software ontwikkelen waarmee jachten over de wereld kunnen varen. Het klinkt als iets ongrijpbaars, maar voor mensen met een passie voor techniek is het een vak waarin alles samenkomt. Ik werk nu ruim 17 jaar bij Tijssen en het bijzondere aan ons bedrijf is dat wij alles van kop tot staart zelf ontwikkelen, programmeren en installeren. Dat is voor een Software Engineer natuurlijk het mooiste wat er is. Onze opdrachtgevers stellen de hoogste eisen en hebben de meest uitdagende wensen, hierdoor word je als professional dag in dag uit getriggerd om het maximale uit jezelf te halen. Om het meest onmogelijke mogelijk te maken.  

"Ik werk nu ruim 17 jaar bij Tijssen en het bijzondere aan ons bedrijf is dat wij alles van kop tot staart zelf ontwikkelen, programmeren en installeren. Dat is voor een Software Engineer het mooiste wat er is."

Taken/verantwoordelijkheden

Teammanagement software team

Tijssen software programmeren

In bedrijf stellen aan boord

Proefvaren

Aftersales

Service in het buitenland

De werkweek van Joost

Het Tijssen team voelt als een echte familie en dat betekent dan ook dat de maandag vaak begint met een sterk bakje koffie en een kleine resumé met collega's van het weekend. Daarna gaan we met het team aan de slag, we nemen de planning door en bespreken de knelpunten voor die week. Mijn week bevindt zich de ene week op het hoofdkantoor, waar ik de software ontwikkel en een andere week ben ik op een van de werven beschikbaar. Op de werven testen we de software die we zelf geschreven hebben, zo kunnen we direct de functionaliteit testen. Een mooie mix tussen theorie en praktijk, tussen kantoor en in het veld.